Femeile care consuma bauturi alcoolice in timpul sarcinii dau nastere unor copii atrasi de alcool.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca adolescentii considera mirosul de alcool mai atragator daca mamele lor au baut in perioada in care au fost insarcinate. Aceasta atractie le-a putea crea probleme cu consumul excesiv de alcool la maturitate, sunt de parere autorii studiului. Cercetarea a fost realizata pe femele gestante de sobolani. “Rezultatele indica existenta unei relatii importanta intre intre fat si adolescent.
Copiii sunt atrasi de alcool daca mamele lor au baut in timpul sarcinii
Acest lucru pare esential pentru dezvolatarea progresiva a consumului abuziv de alcoolul”, a declarat Steven Youngentob, de la Universitatea de Stat din New York, care a condus cercetarea. Echipa lui crede ca expunerea la alcool in timpul sarcinii antreneaza creierul sa perceapa mirosul alcoolului ca  fiind foarte atractiv.

Acest lucru se intampla la toate mamiferele, inclusiv la oameni, pentru ca este important din punct de vedere al  evolutiei ca unui copil sa-i placa ceea ce le place si parintilor.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment