Tigara electronica are ca scop renuntarea la fumat. Nu numai ca nu se termina niciodata, dar e si mai putin nociva decat una normala.

Statisticile arata ca 87% din decesele fumatorilor sunt cauzate de cancerul pulmonar, ca sa nu mai vorbim de banii cheltuiti anual pe tigari. Iar pe langa astea, fumatorii se vor lovi din aprilie si de o majorare cu 48% a pretului la acest viciu. Astfel, cercetatorii au venit cu o solutie practica, din toate punctele de vedere – tigara electronica.
Tigara care nu se termina niciodata
Ce este Tigara Electronica?
Tigara electronica, dupa cum informeaza cercetatorii, este modalitatea de a fuma “sanatos” si chiar de a renunta, in timp, la fumat.

Tigara este un dispozitiv electronic complet automat, avand nevoie doar de un acumulator incarcat pentru a functiona. Cu acest dispozitiv, fumatul va fi la fel ca si in caul unei tigari obisnuite, cu deosebire ca in loc de fumul nociv rezultat in urma arderii la o tigara obisnuita, aceasta emite aburi incarcati cu nicotina.

Pentru ca fumatorii sa nu simta o asa mare diferenta, tigara electronica este dotata si cu un led care imita jarul, oferindu-i un aspect aproape identic cu o tigara normala.

Cercetatorii s-au gandit la toate, deoarece fumatorii inraiti, de exemplu, obisnuiti cu tigari puternice, acestia isi pot regla cantitea de nicotina sau chiar si aroma tigarii, cu ajutorul rezervelor inlocuibile.

“Nicotina va ajunge in 7-10 secunde la plamani, si in afara faptului ca obiectul nu emite substante nocive, vi se va parea ca fumati o tigara obisnuita” spun cercetatorii.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment