Orezul brun, țelina, varza, migdalele sau semințele de susan introduse în dietă ajută organismul să facă față solicitărilor cotidiene. Agitația cotidiană, prioritățile profesionale și financiare secătuiesc organismul de vitamine, minerale și enzime. În astfel de situații apar diverse simptome specifice stresului: creste tensiunea arterială, dereglările digestive, neliniștea și insomniile. Experții recomandă alimentele care trebuie incluse în dieta noastră cotidiană care să limiteze efectele stresului.
Produse naturiste contra stresului
Orezul brun
Prin consumul acestei cereale bogate în carbohidrați, în organism se instalează buna dispoziție și vigoarea, datorate, mai ales, serotoninei, prezente în bobul acestei specii de orez. Cei care includ în dieta lor mai mult orez brun se bucură de o energie susținută.

Țelina
Conține substanțe care scad tensiunea arterială, cresc diureza și combat litiaza renală. O salată de țelină, consumată seara, la cină, alungă insomniile și induce un somn odihnitor.

Varza
Este o sursă de vitamine antioxidante - A, E și C - care combat stresul. De asemenea, serotonina rezultată în urma unor procese chimice din corpul nostru contribuie la ridicarea moralului, înlăturând stresul.

Fructele de pădure
Au efecte anti-stres. Trebuie să mâncăm mure și zmeură, de exemplu, care sunt foarte bogate în Vitamina C și magneziu. Aceste tonice naturale înlătură epuizarea psihică și incertitudinile.

Usturoiul
Alicina, substanța prezentă în compoziția sa, are un impact puternic asupra tensiunii arteriale pe care o aduce la limite normale. În plus, alicina combate colesterolul, are proprietăți antivirale și contribuie la instalarea confortului psihic.

Sparanghelul verde
Conține elemente regeneratoare pentru rinichi, ficat, piele, oase și ligamente. Enzima antioxidantă pe care o conține - glutatoina - protejează ficatul și-l ajută să funcționeze în parametrii normali.

Migdalele
Și migdalele sunt o sursă valoroasă de magneziu, acesta metabolizează acizii grași esențiali, responsabili de funcționarea sănătoasă a celulelor în organism. Dacă nivelul acestui mineral este scăzut în corpul nostru, atunci crește tensiunea arterială, intervin anxietatea și insomniile.

Semințele de susan
Conțin mult zinc. În momentele solicitante, organismul consumă mai mult zinc - esențial pentru metabolismul acizilor grași și pentru producerea serotoninei.

Avocado
Un fruct care adună în miezul sau 14 minerale, stimulează creșterea și regenerarea celulelor roșii. Concentrația mare de fier din compoziția să combate astenia. Lipsa fierului este și cauza esențială a epuizării fizice și a stării de oboseală.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment