Hameiul creste spontan in paduri, campie sau este cultivat in plantatii amenajate pentru obtinerea berii. Conurile contin glucide, substante amare si rasini, ulei eteric (un lichid galben, cu o aroma specifica, intalnita la bere), saruri minerale, hormoni estrogeni si acizi amari alfa si beta.

Proprietatile terapeutice ale conurilor de hamei, descoperite in decursul timpului, vizeaza afectiunile care pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul preparatelor naturiste, care contin hamei.

Fitoterapeutii europeni au ajuns la concluzia ca o cura cu infuzie de hamei previne instalarea osteoporozei. De asemenea, terapia are efecte benefice in reglarea tulburarilor nervoase - neliniste, depresie, fobii, delirum tremens, Parkinson, insomnii, insuficienta cardiaca, dar si in afectiuni digestive, pulmonare, convalescente si obezitate.

In tratamente interne, infuzia se prepara dintr-o lingura de conuri uscate de hamei. Acestea se infuzeaza timp de 10 minute. Se beau 2-3 cani in timpul zilei, ultima - inainte de culcare.

Tinctura se prepara din 20 de linguri de conuri de hamei, taiate marunt, lasate la macerat in 500 ml alcool de 50 de grade, timp de 14 zile, agitandu-se zilnic. Se consuma de 3 ori pe zi cate 25 de picaturi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment