Printre cele mai eficiente tratamente cosmetice împotriva celulitei se găsesc împachetările cu nămol și alge marine, cu argilă și parafină, cu ciocolată. Aceste metode oferă proprietăți detoxifiante și hidratante pe care le au produsele aplicate pe piele prin împachetare. În așa mod are loc netezirea pielii, atenuarea aspectului de coajă de portocală și eliminarea depunerilor de grăsime de pe coapse, abdomen sau brațe.

Fango, un tratament pe bază de nămol marin
Fango reprezintă un tratament pe bază de nămol marin, alge și apă de mare. Amestecul dat este bogat în oxigen, minerale și vitamine. În plus, e util în stimularea circulației sângelui, favorizând eliminarea apei reținute în țesuturi și a depozitelor de grăsime.

Parafina, pentru deschiderea porilor
Parafango conţine parafină, nămol și alge marine. Parafina caldă are un efect de deschidere a porilor, permițând pătrunderea în profunzime a substanțelor active din amestecul de produse marine. Împachetările cu parafango se pot utiliza atât pentru reducerea celulitei, cât și pentru atenuarea vergeturilor. Pentru a elimina până la 30% din stratul de celulită, sunt necesare 10 ședințe intensive de împachetări cu parafango, iar pentru întreținere se pot efectua 1 - 2 ședințe pe lună.

Argila verde și parafină
Argila verde și parafina stau la baza împachetărilor cu parargil. Această compoziție se încălzește și apoi se aplică pe zonele ce trebuie tratate. Împachetările se pot face cu argilă de diferite culori: argilă roz (conține oxid de fier, elimină apa și ameliorează circulația sângelui), argilă albă (bogată în aluminiu, favorizează detoxificarea și remineralizarea), argilă bleu (pentru oxigenarea țesuturilor), argilă verde (conține siliciu, are efect antiseptic). Datorită efectului detoxifiant, după câteva ședințe de împachetare cu argilă se observă diminuarea circumferinței coapselor cu câteva centimetri.

Împachetările cu ciocolată
Ciocolata utilizată în acest tip de tratament nu este chiar ciocolată, ci un amestec de cafeină, cacao, fango și alte substanțe care favorizează termosudaţia. Încălzirea țesuturilor și transpirația constituie secretul reușitei în tratamentul dat. În așa mod se elimină excesul de apă din țesuturi, iar pielea capătă un aspect neted și catifelat.

Măști cosmetice
Algele, argila și apa de mare sunt utilizate cu succes în compoziția măștilor cosmetice. Se indică în cazul tenului gras, cu pori dilatați, predispus la apariția coșurilor. Măștile cu alge și apă de mare au efect revitalizant asupra tenului obosit, purifică și hidratează țesuturile în profunzime. Argila poate fi combinată cu suc de castravete, care datorită proprietăților astringente poate reduce excesul de sebum.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment