Echinacea este una dintre plantele frecvent folosite pentru intarirea imunitatii organismului. Extractul de echinacea ajuta la atenuarea severitatii simptomelor de raceala si gripa.

Astragalus este o planta folosita de peste 2.000 de ani in medicina traditionala chineza, fiind foarte apreciata pentru valoarea sa medicinala. Acest "tonic superior" este utilizat pentru intarirea imunitatii si pentru prevenirea racelii. La fel ca si echinacea, acest supliment trebuie luat cu o intrerupere de 7-10 zile. Adesea, doctorul recomanda administrarea concomitenta de echinacea si astragalus.

Usturoiul, datorita proprietatilor sale antivirale si antibacteriene, este utilizat pentru prevenirea infectiilor respiratorii. Ca si ceapa si condimentele picante, usturoiul are un rol esential in lupta impotriva afectiunilor care ne "bantuie" in lunile de iarna.

Goldenseal (Hydrastis canadensis) este considerat a fi un antibiotic natural, fiind o planta folosita frecvent (in special in ultimii ani) pentru tratarea infectiilor respiratorii. De asemenea, aceasta planta populara este utilizata in combinatie cu echinacea, pentru a spori imunitatea organismului. Goldenseal a fost descoperita de catre primii colonisti americani de la indienii Cherokee.

Lemnul dulce este o planta medicinala folosita in scopuri terapeutice inca de acum 5.000 de ani, fiind utilizata si pentru tratamentul afectiunilor cailor respiratorii (bronsite, pneumonii, tuse convulsiva etc.).

Boabele de soc ajuta la diminuarea severitatii simptomelor racelii, precum si la scurtarea perioadei de boala.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment