Nici o sărbătoare nu trece fără leguma noastră preferată cartoful. Dar, despre proprietăţile curative ale sucului său, probabil, nu ştiu mulţi.

Sucul de cartofi este foarte util în gastrită cu un grad înalt de aciditate, ulcer gastric şi ulcer duodenal, acţionează pozitiv asupra pancreasului şi ajută la cicatrizarea rănilor.

În hipertensiunea arterială, acest suc reduce tensiunea datorită conţinutului de acetilcolină, notează sanatatea.com.

Dacă se amestecă suc de cartofi cu cel de morcovi şi ţelină - se primeşte un produs miraculos, ce paote fi folosit ca remediu de purificare a organismului. Chiar şi un sfert de pahar de această băutură reduce durerile de cap. Dacă aveţi gastrită cu un grad ridicat de aciditate, vă ajută jumătate de ceaşcă de suc, întrebuinţată cu 30 de minute înainte de masă de 2 ori pe zi.

Pentru profilaxia ulcerului gastric - un sfert de pahar înainte de masă.

Nu se recomandă sucul de cartofi pacienţilor ce suferă de diabet. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment