Există şi uleiuri volatile ale căror arome ne ajută în procesul învăţării. "Acesta este rozmarinul, bun pentru aducere aminte, pentru rugăciune, pentru dragoste, pentru ţinere de minte...", scria Shakespeare, în "Hamlet". Reputaţia rozmarinului ca "iarbă a ţinerii de minte" se datorează, îndeosebi, parfumului intens care, odată respirat, cu greu mai poate fi uitat.

Mirosind rozmarin înainte şi după o lecţie pe care o studiem şi apoi cu puţin înainte de începerea testului, creierul nostru va face imediat legătura între aroma de rozmarin şi ceea ce am învăţat. În acest fel, noţiunile pot fi mult mai uşor fixate în memorie şi apoi rechemate, odată cu simţirea mirosului de rozmarin.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment