Acest produs faciliteaza starea pacientului in bronsita, traheita, ulcer gastric, psoriazis. Untura este utila atat pentru copii, cat si pentru adulti. Produsul impotriva tusei se consuma cu lapte sau ceai de maces cu miere in proportia 3 la 1.
Untura de bursuc – impotriva tusei
Pentru a obtine efectul dorit se consuma cu jumatate de ora inaintea mesei de dimineata si inainte de culcare. Adultilor li se recomanda cate 1 lingura mare, iar copiilor – o lingura mica.

Untura de bursuc este unicala, prin faptul ca se asimileaza pe deplin de organism si i-l asigura cu vitamine, acizi organici, inatareste imunitatea si contribuie la imbunatatirea metabolismului proteic.

In caz de brosita se utilizeaza atat intern, cat si extern (pentru frectii). Deoarece gustul nu este chiar placut, mai bine de preparat un medicament gustos. Iata ingredientele: o ciocolata (120 g), untura de bursuc (8 linguri mici), unt (100 g), cacao (6 linguri mici).

Untul impreuna cu untura se topeste la aburi, apoi se adauga ciocolata pana se topeste si, la final, cacao. Se obtine o pasta din ciocolata, care poate fi unsa pe paine si mancata de 3 ori pe zi.

In faza acuta a bronsitei, adultii consuma cate 2 linguri mici de untura de 3 ori pe zi, copii de la 10-14 ani – 1-1,5 lingura mica de 3 ori. Pana la 10 ani, cate 0,5-1 lingura mica cu lapte cald, tot de 3 ori pe zi. Tratamentul dureaza 2 saptamani.

Bebelusilor se recomanda de facut frectii la spate si piept cu grasime, apoi se pun haine calduroase si se acopera cu patura.

In brosita cronica se utilizeaza un regim terapeutic usor diferit. Primele 2 saptamani se ia de 3 ori pe zi, apoi ne scapa de tuse, daca se administreaza timp 1,5 luni de 2 ori pe zi inainte de micul dejun si dupa cina.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment