Nu există, în zilele noastre, un mai bun depurativ decît ceaiul roşiatic din flori de tei! Il găsim, de altfel, concentrat în mai multe medicamente. Efectele sale hipotensive şi antispasmatice realizează un excelent remediu contra stresului şi oboselii.

Pe timpul iernii, florile de tei sînt utile în cazul gripelor şi ai domolirii durerilor sciatice. Teiul se află în repaus între orele 5.00 şi 6.00, fiind activ între orele 1.00 şi 5.00. Energia teiului este de factură moale, blîndă. Senzaţia pe care o dă energia teiului este de căldură şi pace. În China teiul este numit "copacul uitării".

Coaja de salcie, aspirină naturală
Salicina conţinută de frunzele şi scoarţa sa este precursorul structurii aspirinei de astăzi.Ţăranii făceau ceai contra migrenei.Mugurii de salcie au efect sedativ şi reduc excitaţia în caz de insomnie.

Salcia este în repaus între 1.00 şi 2.00, iar în activitate maximă între 17.00 şi 20.00. Energia salciei este moale, calmantă, relaxantă, capabilă să refacă organismul ce vine în contact cu energia ei. În preajma salciei trec senzaţiile de furie şi oboseală. Salcia este capabilă să ne scape de durerile de cap şi să readucă armonia în întregul organism.

Frasinul, bun pentru suferinzii de reumatism
O infuzie din frunze de frasin administrată celor care suferă de reumatism articular devine un adevărat elixir pentru o viaţă mai lungă. Ajută în lupta contra gutei şi dureroaselor colici renale. Seminţele sînt renumite pentru calitatea diuretică, iar scoarţa ramurilor tinere este febrifugă.

Frasinul înregistrează un maxim al activităţii între orele 10.00 şi 12.00. Are o energie pură, subtilă, care purifică foarte bine cîmpul energetic uman şi redresează psihicul. În apropierea unui frasin este bine să medităm, aici realizîndu-se o concentrare puternică a atenţiei.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment