Alt membru al numeroasei familii a cruciferelor este ridichea neagră, considerată adesea doar hrană pentru vite.
Ridichea neagră, bogată în vitamina C
Aceasta este însă o legumă excelentă, cu o aromă delicată şi toate proprietăţile anticancerigene ale grupului de plante sănătoase din care face parte.

Conţine o concentraţie importantă de vitamina C - 100 g oferind 75% din doza zilnică recomandată în Marea Britanie o cantitate utilă de vitamina A, puţine fibre şi cantităţi mici de minerale, în funcţie de calitatea solului.

100 g de ridichi negre au numai 24 de calorii, dar sunt foarte săţioase, prin urmare sunt ideale pentru persoanele atente la greutatea lor.

Pasate alături de cartofi, ridichile negre pot constitui un meniu excelent pentru bebeluşii proaspăt înţărcaţi.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g 24kcal;
  • Sunt bogate în vitamina C;
  • Sunt bune pentru prevenirea cancerului, pentru bebeluşii înţărcaţi şi pentru tratarea afecţiunilor cutanate;
  • Se recomandă să se consume fierte sau înăbuşite, la tigaie şi în supe;
  • Ridichile negre conţin goitrogeni, prin urmare trebuie consumate cu moderaţie de persoanele cu afecţiuni ale glandei tiroide;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment