Mierea este unul dintre cele mai vechi alimente şi, încă, din antichitate se ştia despre puterile ei tămăduitoare. Studiile au arătat că dacă se aplică miere pe o operaţie proaspăt suturată, timpul de vindecare va fi mai mic, iar pericolul infecţiilor va scădea.

Cercetările asupra calităţilor curative ale mierii au început în anii 1920, dar au fost sistate după ce s-au inventat antibioticele. Însă, datorită faptului că omul modern devine tot mai greu de tratat cu antibioticele existente, mierea a devenit o alternativă.
Mierea vindeca mai repede inciziile chirurgicale
Cercetătorii spun că acest aliment are anumite calităţi care îl fac să fie eficient împotriva bacteriilor. Mierea conţine mult zahăr, gradul de umezeală este mic şi conţine acid gluconic ce crează un mediu ostil microbilor.

Mai mult, s-a văzut că mierea reduce inflamaţiile şi umflăturile. Studiile au arătat că, pentru un randament maxim în vindecarea oricărei răni de la nivelul pielii, mierea trebuie aplicată frecvent. Astfel, ea trebuie aplicată de două ori pe zi, iar rana se va închide în 3-10 zile, în funcţie de dimensiuni.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment