Alifie pentru vindecarea acneei si a dermatozei
Se ia un pumn de muguri de plop negru, de galbenele, cicoare, frunze de frasin, o radacina de brustur si un pumn de frunze de trei frati patati.

Se pun intr-un vas in care s-a pus la incalzit 500 grame de untura, topita fara sare, si se lasa astfel câteva ore la foc mic. Se acopera vasul cu un capac si se stinge focul.
Cateva sfaturi naturiste pentru a scapa de acnee
Peste câteva ore, când amestecul este aproape rece, se repune pe foc si se lasa pâna ajunge la temperatura de 38 de grade, dupa care se da la o parte, se acopera cu capacul si se infasoara intr-o patura, pentru a se raci lent.

A doua zi, se reincalzeste, se strecoara printr-un tifon impaturit in patru si se toarna in cutiute care se vor pastra la rece. Aceasta alifie ajuta la vindecarea acneei sau a dermatozei.

Mixtura pentru hranirea tenului si vindecarea dermatozelor superficiale
Se iau 600 g de castraveti, se toaca marunt si se pun intr-un vas cu 250 g de untura de porc, 150 g untura de vitel si se mai adauga 50 g petale de trandafiri.

Se lasa pe foc cu flacara mica doua - trei ore, dupa care se acopera cu un capac si se lasa câteva ore. Se repune pe foc, se lasa aproximativ o jumatate de ora, dupa care se acopera cu capacul si se infasoara intr-o patura, pentru ca racirea sa se faca lent.

A doua zi, se reincalzeste si se filtreaza, compozitia se toarna in cutiute mici, ce se vor pastra la frigider, si se unge fata. Pe lânga faptul ca hraneste tenul, ajuta si ia vindecarea dermatozelor superficiale sau chiar a acneei.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment