Medicii recomandă părinților să fie atenți ca copiii să consume produse alimentare care să nu-i îmbolnăvească, inclusiv în pachețelul pentru școală. Se recomandă eliminarea mezelurilor, a hamburgerilor, dulciurilor și iaurturilor cu fructe. Pe când laptele, pâinea prăjită, iaurtul simplu, mierea, fasolea, pui sau pește trebuie consumate mai mult.

Pachețelul copilului trebuie să cuprindă un sandvici cu brânzeturi sau friptură de pui rece și fructe. Din mezeluri, alegeți carnea macră. Se recomandă și sandviciurile cu somon, deoarece somonul reprezintă o sursă foarte bună de acizi grași omega-3, esențiali pentru dezvoltarea creierului.

În plus, le puteți da iaurturi, recomandabil simple, deoarece cele cu fructe conțin și coloranți. Lactatele conțin proteine și complexul de vitamine B, esențiale pentru dezvoltarea creierului. Iaurtul și laptele oferă o cantitate importantă de proteine și carbohidrați, importanți pentru energia de care are nevoie creierul.

Este important și ce mănâncă copiii la micul dejun. Le puteți oferi pâine prăjită cu unt și miere, o salată mică cu brânză, ouă fierte sau lapte cu cereale. Micul dejun trebuie să fie consistent, ca cei mici să se poată concentra mai bine la școală. Obiceiurile din copilărie se păstrează și la maturitate. Din această cauză este important să-i învățați pe copii să mănânce dimineață.

La amiază, copiii trebuie să mănânce o supă, felul doi și o salată. Este bună și fasolea, care conține proteine, fibre, vitamine și minerale. Fasolea reprezintă un produs important pentru creierul copiilor, menținând nivelul de energie al micuților ridicat pentru toată după-amiaza. La desert, se recomandă tarte sau salate cu fructe.

Copiii trebuie învățați să mănânce sănătos încă de la vârste mici. Se recomandă a explica copilului înainte de a merge la școală de ce nu este bine să mănânce fast-food. E important și modelul pe care îl primește de la părinti, alternativele pe care aceștia le oferă micuților: fructe, legume și o cantitate mică de dulciuri. Dacă copilul a ajuns deja la vârsta școlară și nu a fost învățat să mănânce sănătos, primul pas este ca întreaga familie să-și schimbe dieta și să-i explice de ce nu e bine să consume astfel de produse. Părintii nu trebuie să permită copiilor accesul la produsele tip fast-food și să nu cedeze rugăminților lor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment