Foarte mulţi părinţi neglijează problemele apărute la dentiţia de lapte în ideea că aceşti dinţi oricum se schimbă şi vor creşte alţii. Este o atitudine complet greşită deoarece dinţii de lapte joacă un rol important în creşterea şi dezvoltarea normală a dinţilor definitivi.
Controlul stomatologic obligatoriu la copii
Pierderea timpurie a unui dinte de lapte poate crea probleme în alinierea dinţilor definitivi (prin pierderea spaţiului necesar). Problemele carioase apărute pe dinţii temporari trebuie rezolvate la timp pentru a împiedica apariţia complicaţiilor infecţioase ce pot afecta mugurele dintelui definitiv.

O altă problemă care se ridică la copii sunt obiceiurile vicioase (suptul degetului, suzetei, biberonului etc.) care duc la anomalii de dezvoltare dento-maxilare.

Pentru a evita aceste probleme este obligatoriu necesar controlul periodic la medicul stomatolog împreună cu copilul dumneavoastră încă de la o vârstă mică chiar dacă nu sesizaţi problemele reale ale dinţilor de lapte. În cazul în care este necesar un tratament ortodontic, el este mult mai indicat să fie realizat la vârste mici.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment