Foliculita reprezintă infecția rădăcinii firului de păr. Fiecare fir de păr crește dintr-un folicul pilos, care se găsește în stratul mijlociu al pielii numit derm.
Foliculita, manifestări
La început apare o roșeață la rădăcina unuia sau mai multor fire de păr învecinate, însoțită de durere și prurit. Ulterior zonele roșii, inflamate, se transformă în pustule sau umflături ce conțin puroi și de o senzație de usturime.

Acestea se rup la un moment dat și din ele se scurge sânge și puroi. Unele pustule se dezvoltă în foliculi mai profunzi, sunt mai mari și mai dureroase. Ele se pot transforma în furuncule și pot fi însoțite de febră și alterare a stării generale.

Există și un tip de foliculită ce apare după băile fierbinți, cu localizare mai ales pe torace, brațe și picioare, dar se remite după aproximativ o săptămână.

Sfaturi si masuri pe care le puteti urma in caz de foliculita
- utilizarea unui săpun antibacterian;
- utilizarea șampoanelor pe bază de seleniu;
- aplicare de comprese călduțe pe zona afectată;
- soluții de oțet alb distilat într-o cantitate mare de apă;

Pentru prevenirea acestei afecțiuni se recomandă menținerea unei bune igiene corporale prin dușuri zilnice cu apă călduță, folosirea abundenta a săpunului și șamponului, evitarea folosirii prosopului cu alte persoane, utilizarea unor haine lejere, folosirea cremelor sau loțiunilor după epilare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment