Straturile de grăsime aflate sub piele pot fi diminuate prin lipoliză, o metodă nechirurgicală prin care se injectează lecitina obținută din extract de soia.
Lipoliza, o metodă nechirurgicală de diminuare a stratului adipos
Soluția injectată conține și substanțe ajutătoare, vasodilatatoare, de resorbție, de hidratare. Produsul de bază, fosfatidil colina-lecitina, a fost și este folosit în chirurgia cardiovasculară pentru topirea ateroamelor de grăsime.

Lipoliza este o metodă nechirurgicală de diminuare a stratului adipos, dar trebuie efectuată numai în cabinete medicale, nu cosmetice, de către personal medical calificat, doctori specialiști în chirurgie plastică sau dermatologică. Toate zonele corpului pot fi supuse acestui tratament: brațe, abdomen, coapse, solduri.

O ședința de lipoliză durează 30 de minute. Pacientul poate simți ușoare înțepături de la acul cu care se injectează substanță, precum și o senzație de arsură la fiecare injectare. Zona devine roșie, caldă și dureroasă la palpare, iar în funcție de materialul genetic al fiecărui pacient, se pot produce vânătăi sau hematoame, care dispar în câteva ore sau câteva zile. Local, se pot pune comprese reci, însă pe perioada tratamentului nu este indicată administrarea de antiinflamatoare deoarece pot anihila efectul agentului lipolitic.

Tratamentul se poate efectua numai persoanelor care au starea de sănătate bună. Chiar dacă este vorba de foarte multe kilograme în exces, tratamentul este eficient, însă numai însoțit de o dietă restrictivă, respectată cu conștiinciozitate.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment