Măștile cu nămol sunt utile pentru aproape toate tipurile de ten, având acțiune purificatoare și regenerantă, anti-seboreică, hidratantă și anti-rid. Nămolul îndepărtează celulele moarte de la suprafața epidermei și favorizează apariția altora noi.
Masca cu nămol, acțiune purificatoare și regenerantă
De asemenea, contribuțiile sale la nivelul tenului sunt foarte prețioase datorită conținutului său de cupru, magneziu, zinc și siliciu, având efecte relaxante la nivelul mușchilor faciali și stimulând producția de elastină a celulelor sub-epidermice, elastina fiind implicată în păstrarea elasticității tenului și lupta împotriva ridurilor.

Pentru ca efectul măștii cu nămol să fie complet, se recomandă trecerea tenului prin vapori fierbinți și aplicarea unui prosop cald, umed, pe ten timp de 5 minute. Punga de nămol sterilizat se cufundă câteva minute în apa fierbinte, după care se amestecă cu apă până ce atinge o temperatură de 36-38 de grade Celsius (temperatura suportabilă pentru ten).

După aceea, cu o spatulă se aplică pe față amestecul și se ține jumătate de oră, având grijă ca în acest timp mușchii mimicii (feței) să fie în repaus. Această mască se aplică zilnic timp de 14 zile, cu o pauză de 20 de zile.

Deoarece nămolul este un preparat biologic activ, la începutul curei pot apărea unele iritații ale pielii. În acest caz se indică ca masca să fie întreruptă temporar și să fie menținută pentru un timp mai scurt pe ten.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment