Măștile cu nămol sunt utile pentru aproape toate tipurile de ten, având acțiune purificatoare și regenerantă, anti-seboreică, hidratantă și anti-rid. Nămolul îndepărtează celulele moarte de la suprafața epidermei și favorizează apariția altora noi.
Masca cu nămol, acțiune purificatoare și regenerantă
De asemenea, contribuțiile sale la nivelul tenului sunt foarte prețioase datorită conținutului său de cupru, magneziu, zinc și siliciu, având efecte relaxante la nivelul mușchilor faciali și stimulând producția de elastină a celulelor sub-epidermice, elastina fiind implicată în păstrarea elasticității tenului și lupta împotriva ridurilor.

Pentru ca efectul măștii cu nămol să fie complet, se recomandă trecerea tenului prin vapori fierbinți și aplicarea unui prosop cald, umed, pe ten timp de 5 minute. Punga de nămol sterilizat se cufundă câteva minute în apa fierbinte, după care se amestecă cu apă până ce atinge o temperatură de 36-38 de grade Celsius (temperatura suportabilă pentru ten).

După aceea, cu o spatulă se aplică pe față amestecul și se ține jumătate de oră, având grijă ca în acest timp mușchii mimicii (feței) să fie în repaus. Această mască se aplică zilnic timp de 14 zile, cu o pauză de 20 de zile.

Deoarece nămolul este un preparat biologic activ, la începutul curei pot apărea unele iritații ale pielii. În acest caz se indică ca masca să fie întreruptă temporar și să fie menținută pentru un timp mai scurt pe ten.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment