Veşnic în criză de timp, femeile au tendinţa să-şi cumpere sutiene fără a le proba, fără a solicita vânzătoarei lămuriri, agăţându-le de la prima tarabă întâInită în drum spre serviciu. Nu uitaţi că particularitatea sânilor este aceea că nu posedă muşchi, prin urmare, nu câştigaţi foarte mult în tonifierea lor, prin sport.

Pentru a nu risca să aveţi sâni “căzuţi” la o vârstă fragedă ne-am propus să vă dăm câteva sugestii. Cum? Foarte simplu, remediul stă într-un sutien adaptat. Cu toată grija ce le-o purtaţi, prin masaje, creme, gimnastică, sânii îşi pierd în timp elasticitatea din cauza vârstei, alăptării, regimurilor de slăbire.

Ce trebuie sa ştiţi
Sutienul adaptat morfologiei tale nu lasă nici un semn la nivelul pielii de pe umeri, de pe spate sau de pe partea interioară a sânilor. Sutienul nu trebuie confecţionat dintr-o cantitate mare de ţesătură şi, mai ales, nu trebuie să te încorseteze. Dacă vei cădea în ispita vreunui model, în nici un caz nu-l cumpăra în pripă, fără probă. Fă în cabina de probă câteva mişcări, de genul mers şi sărituri uşoare, pentru a vedea dacă te simţi în largul tău cu modelul ales. După aceea, dacă totul este în regulă, îmbracă o bluză peste el, pentru a vedea dacă va aduce un beneficiu de imagine. Nu ezita să ceri sfatul vânzătoarei, ea este obişnuită cu toate formele de sâni. Când ajungi acasă, ajustează-ţi sutienul la bretele ca să le fixezi pe dimensiunile tale o dată pentru totdeauna.

Cifre si litere
Litera indică talia sânilor şi mărimea cupei, iar cifra măsura circumferinţei pieptului. Dacă ai sâni mici, eşti o norocoasă, poţi alege ce formă doreşti, până la cele mai decoltate modele, regulă valabilă şi pentru sânii medii. Dacă însă ai sâni mari, alege un model de sutien care îmbracă foarte bine sânul, evitând materialele din lycra sau elastan, care cedează sub greutatea sinului, nesusţinându-l într-o poziţie fermă.

Sportul şi sânii
Mişcările bruşte efectuate la sala de gimnastică grăbesc lăsarea sânilor. În consecinţă, nu pleca la ora de sport fără un sutien special conceput pentru asemenea activităţi. Un sutien care să acopere în întregime sânul fără să-l sufoce, comprime, dar care să amortizeze şocurile. Pentru a te mişca mai bine, alege un sutien cu bretele X sau în Y, la spate. Până la urmă, sutienul tău depinde doar de doi parametri. Primul, indispensabil, se referă la confort şi la morfologia ta. Cel de-al doilea parametru nu răspunde decât plăcerii estetice.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment