Efectele mierii asupra sănătății organismului sunt remarcabile. Este folosită pe scară largă în alimentație. În plus, mierea reprezintă un remediu natural excelent în multe maladii. Datorită compoziției sale complexe, mierea naturală dispune de nenumărate însușiri terapeutice, care fac din ea un produs de neprețuit și în cazurile când ne referim la frumusețea și îngrijirea tenului.
Mierea, un produs important pentru frumusete si sanatate
Mierea poate fi găsită ca principal ingredient în multe creme, măști, geluri și loțiuni destinate hidratării și hrănirii pielii. Conține glucoză, fermenți, acetilcolină, acizi organici, substanțe hormonale, antibiotice, săruri minerale și vitamine precum B1, B2, B5, B3.

Mierea posedă proprietăți nutritive și un rol important de hidratare a pielii. Utilizată pentru tratarea ulcerațiilor picioarelor varicoase, mierea mărește procesul de vindecare și ajută la prevenirea formării cicatricilor. Datorită acțiunii mierii, pielea devine mai elastică și mai fermă, ridurile se atenuează, pielea căpătând un aspect proaspăt și luminos. Din această cauză, mierea se indică mai ales în îngrijirea tenului uscat.

Pentru curățarea și regenerarea pielii tenului uscat, apelați la o mască cu miere obținută prin amestecul unei linguri de suc de castraveți cu două lingurițe, cu un vârf de cuțit de pudră de argilă albă sau verde. După ce a fost bine omogenizată, se întinde pe întreaga suprafață a tenului, lăsându-se să acționeze timp de jumătate de oră. Întrebuințată sub formă de mască destinată hidratării tenului gras, mierea mai poate fi amestecată cu albuș de ou, drojdie de bere sau zeama de lămâie.

Dacă aveți un ten uscat, combinația dintre miere și aloe vera este o soluție bună pentru atenuarea aspectului obosit al tenului. Amestecul a câte o lingură din următoarele ingrediente: suc de aloe vera, caimac, miere și tărâțe de grâu se obține un tratament ce ajută la refacerea celulelor de la nivelul pielii. Pentru tonifierea și strălucirea tenului uscat, mierea poate fi utilizată în amestec cu gălbenuș de ou, caolin, smântână, caimac sau chiar ulei de măsline.

Masajul feței cu miere reglează circulația sângelui
Mierea se întinde în strat subțire pe obrazul curățat în prealabil în profunzime, iar pielea tenului este masată ușor, prin mișcări circulare și delicate. La sfârșit, mierea se îndepărtează prin clătirea cu apă minerală dezacidulată. Masca care conține 15 g tărâțe de grâu, 10 g de caolin, 5 g de miere de albine și apă are o acțiune anti-congestivă.

În plus, masca preparată prin amestecul unei lingurițe de miere de albine cu 5 g de cremă grasă și caolin purifică și hrănește tenul. Pentru ridicarea temperaturii și activarea secreției glandelor sebacee (în cazul în care tenul este foarte uscat) peste această mască aplicați o fășie de nailon. La sfârșit, după ce masca a fost îndepărtată, tenul își va recăpăta aspectul catifelat și suplu.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment