Pentru ca efectul măștii cu nămol să fie unul complet, pielea se înmoaie cu ajutorul unui prosop umed, ușor încălzit sau printr-o mască de parafină.
Procedura de aplicare a mastii cu namol
În apa fierbinte se cufundă preț de câteva minute o pungă cu mască de nămol sterilizat. Ulterior, nămolul se amestecă cu apă până când acesta atinge temperatura de 36-38 de grade. Cu ajutorul unei spatule se întinde un strat omogen de nămol de 1-3 mm pe întreaga suprafață a tenului și se lasă să acționeze maxim jumătate de oră.

După acest interval de timp, masca se înlătură cu apă călduță. Este foarte important ca după aplicarea măștii, mușchii mimicii să fie imobili. În funcție de starea de sănătate a pielii, tratamentul cu nămol al tenului se poate face fie zilnic, fie la un interval de două zile.

O cură presupune 10-12 ședințe, iar pauzele dintre cure trebuie să fie de 20 de zile. Deoarece nămolul este un preparat biologic activ, la începutul curei pot apărea unele iritații ale pielii. În acest caz este indicat ca masca să fie întreruptă temporar și să fie menținută pentru un timp mai scurt pe ten.

Masca cu nămol poate fi folosită cu succes atât în tratarea și recondiționarea părului, cât și în caz de seboree sau de mătreață. Cu ajutorul unei pensule, nămolul se întinde pe suprafața pielii capului, lăsându-se să acționeze timp de douăzeci de minute.

Părul se clătește cu apă caldă, însă după aceasta mască, părul nu trebuie uscat cu feonul. Masca de acest tip se aplică de maxim două ori pe săptămână.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment