O baie relaxantă este uneori mai eficientă decât multe dintre terapiile clasice de revigorare a organismului. Sarea de baie, perlele parfumate, petalele de trandafir, dar şi esenţele de lavandă, portocale sau muşeţel contribuie la instalarea stării generale de bine. Ele intensifică circulaţia sângelui, au o acţiune calmantă asupra sistemului nervos şi aduc buna dispoziţie.
Baia relaxanta - mai eficienta decat multe dintre terapiile clasice
Cine nu apreciază o baie relaxantă, cu multă spumă, lumânărele aprinse, muzică şi un pahar de şampanie? Pentru a obţine rezultatul dorit, specialiştii vă spun că cel mai important este ca apa să aibă 37 de grade Celsius. Aceasta este temperatura la care creierul este stimulat să elibereze chimicale de calmare. Prin adăugarea de uleiuri esenţiale, precum cele de levănţică şi pachouli, se garantează obţinerea unui efect de relaxare. Timpul petrecut în apa înspumată nu trebuie să depăşească 20-30 de minute.

Alegeţi cu atenţie esenţele pentru baie
Menta are proprietăţi energizante, de aceea se recomandă să fie folosită dimineaţa înainte de a pleca la muncă. Levănţica şi muşeţelul sunt cele mai relaxante plante, fiind indicate în baia de seară.

Cu cât încăperea este mai puţin luminată, cu atât efectul va fi mai puternic. Aşa că stingeţi luminile şi folosiţi în schimb lumânărele parfumate.

Închideţi-vă telefonul mobil, pe cel fix şi orice alt aparat care, prin zgomotul produs, v-ar putea deranja în timp ce savuraţi momentul de relaxare.

Efectul va fi potenţat dacă baia este însoţită şi de acordurile melodiilor preferate.

Nu uitaţi să vă cumpăraţi o pernă specială de baie, pentru a vă relaxa şi muşchii gâtului, locul în care resimţim toată tensiunea acumulată de-a lungul zilei.

Evitaţi să vă spălaţi pe cap, scopul este să vă relaxaţi, nu să vă creaţi o stare de agitaţie sau de disconfort prin folosirea uscătorului de păr.

Continuaţi răsfăţul şi după ce aţi ieşit din baie. Ştergeţi-vă cu prosoape pufoase şi calde. Apoi masaţi-vă corpul cu uleiuri atent alese.

Asiguraţi-vă că aţi făcut patul înainte de a intra în baie. Scopul unei băi relaxante este să vă amorţească simţurile. Dacă nu vă culcaţi imediat, efectul relaxant va fi înlocuit de sentimentul de frustrare.
Yandex