Fiecare femeie vrea o piele frumoasă şi strălucitoare. Dar cum poate fi realizat acest lucru? Nutriţioniştii şi cosmetologii au format o listă cu factori ce influenţează pozitiv pielea.
Cinci pasi pentru o piele perfecta
1. O alimentaţie corectă
În primul rând, trebuie să se acorde atenţie produselor de culoare verde, dar şi celor de mare.
- dovlecei, spanac, broccoli, castraveţi, avocado ş.a.;
- ulei de peşte şi fructe de mare;

Produsele verzi conţin un nivel mai ridicat de antioxidanţi, care elimină substanţele nocive din organism, inclusiv din celulele pielii. În produsele marine există un număr mare de acizi graşi omega-3 şi omega-6, care hidratează pielea.

2. Mai puţine calorii
Un studiu cu o durată de 12 ani a permis oamenilor de ştiinţă să ajungă la următoarea concluzie: reducerea cantităţii zilnice de calorii consumate duce la încetinirea îmbătrânirii pielii, dar şi la un efect pozitiv asupra sănătăţii generale a organismului.

3. Îngrijirea adecvată
Pielea necesită a fi îngrijită corect în fiecare zi: curăţită, hidratată şi hrănită. Acest lucru e valabil nu numai pentru piele, ci şi pentru întregul corp. De asemenea, este foarte important de a alege produsele cosmetice în funcţie de tipul de piele.

4. Un somn sănătos
Asigură-te că dormi suficient. Lipsa somnului duce la o perturbare a proceselor metabolice din organism, ceea ce afectează în mod negativ aspectul exterior.

5. Băi de soare
Pentru piele sunt foarte utile razele soarelui. Ele contribuie la formarea de vitamină D în organism. Dar e nevoie să ştim măsura. Băile solare se fac strict în anumite ore. Nu uita să utilizezi cremele  pentru protecţia solară. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment