Pentru unele doamne, cearcănele provoacă mai multe frustrări decât celulita de exemplu. Ele reprezintă un factor de stres imens pentru majoritatea femeilor, mai ales din cauză că sunt la "vedere" şi cam greu de ascuns.

Cearcănele reprezintă de fapt reţineri de apă, care uită să se mai scurgă sau să se evapore şi sunt provocate ori de o lene accentuată a rinichilor ori de mici probleme în echilibrul glandular. Lupta cu ele trebuie să înceapă de aici, prin identificarea clară a sursei provocatoare, evident, în cazul în care nu sunt provocate doar de lipsa somnului.

Una peste alta, lăsaţi castraveţi pentru murături, căci astfel de tratamente nu vor face decât să le ascundă eventual, pentru scurtă durată.
Cearcănele - mai multe frustrări decât celulita
În farmacii sunt o mulţime de creme speciale pentru cearcăne, majoritatea nefăcând altceva însă decât să întindă pielea din jurul ochilor. Ceea ce nu e o soluţie eficientă. Dacă vreţi să scăpaţi de cearcăne căutaţi acele creme care înlăturează deşeurile de sub piele, cât şi apa, şi care pun în mişcare sângele în zona ochilor.

Unul dintre cei mai eficienţi luptători împotriva cearcănelor îl găsiţi însă în medicina naturistă.
Tinctura de ienupar e cunoscută drept unul dintre cei mai mari inamici al acestor tulburări.

Tinctura se obţine din 100 de grame măcinate puse la macerat cu jumătate de litru de alcool alimentar. Amestecul se ţine închis ermetic, timp de 10 zile, după care se filtrează, iar tinctura se păstrează într-un flacon închis la culoare sau ţinut departe de lumină. Patru  linguriţe de tinctură, pe zi, vor face minuni după doar câteva zile de administrare. Cura e recomandată timp de 12 zile, după care trebuie să faceţi cel puţin o săptămână pauză.

Dacă aveţi grijă de dumneavoastră s-ar putea să nu mai aveţi nevoie de continuarea tratamentului.

Comentarii  

#4 Ion 09-10-2018 12:54
Cremele pot sa fie si ele de folos pentru a mai indeparta din ridurile existente.
Citat
#3 Dima 04-05-2018 12:56
Pentru eliminarea cearcanelor se pot folosi si diverse masti sau ceaiuri care sa contribuie la netezirea si catifelarea pielii.
Citat
#2 Doru 06-02-2018 13:53
Pentru cearcane eu folosesc crema de zi Timeless.
Citat
#1 Andru 22-09-2017 11:44
Astazi am inceput o cura cu Impreskin si sper sa reusesc sa mai elimin ceva din ridurile pe care le am. Din pacate sunt destule riduri si eu am o varsta nu prea mare, iar asta ma enerveaza teribil.
Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment