Pentru unele doamne, cearcănele provoacă mai multe frustrări decât celulita de exemplu. Ele reprezintă un factor de stres imens pentru majoritatea femeilor, mai ales din cauză că sunt la "vedere" şi cam greu de ascuns.
Cearcănele reprezintă de fapt reţineri de apă, care uită să se mai scurgă sau să se evapore şi sunt provocate ori de o lene accentuată a rinichilor ori de mici probleme în echilibrul glandular. Lupta cu ele trebuie să înceapă de aici, prin identificarea clară a sursei provocatoare, evident, în cazul în care nu sunt provocate doar de lipsa somnului.
Una peste alta, lăsaţi castraveţi pentru murături, căci astfel de tratamente nu vor face decât să le ascundă eventual, pentru scurtă durată.
În farmacii sunt o mulţime de creme speciale pentru cearcăne, majoritatea nefăcând altceva însă decât să întindă pielea din jurul ochilor. Ceea ce nu e o soluţie eficientă. Dacă vreţi să scăpaţi de cearcăne căutaţi acele creme care înlăturează deşeurile de sub piele, cât şi apa, şi care pun în mişcare sângele în zona ochilor.
Unul dintre cei mai eficienţi luptători împotriva cearcănelor îl găsiţi însă în medicina naturistă.
Tinctura de ienupar e cunoscută drept unul dintre cei mai mari inamici al acestor tulburări.
Tinctura se obţine din 100 de grame măcinate puse la macerat cu jumătate de litru de alcool alimentar. Amestecul se ţine închis ermetic, timp de 10 zile, după care se filtrează, iar tinctura se păstrează într-un flacon închis la culoare sau ţinut departe de lumină. Patru linguriţe de tinctură, pe zi, vor face minuni după doar câteva zile de administrare. Cura e recomandată timp de 12 zile, după care trebuie să faceţi cel puţin o săptămână pauză.
Dacă aveţi grijă de dumneavoastră s-ar putea să nu mai aveţi nevoie de continuarea tratamentului.