• Un grup de savanţi australieni de la Universitatea „Monar" au concluzionat: utilizarea excesivă a telefonului mobil poate influenţa negativ funcţia creierului.

În cadrul experimentului efectuat pe un eşantion de 300 de voluntari, s-a constatat că 100 de persoane foloseau celularul foarte des, cealaltă 100- în regim normal, şi ultima 100 de voluntari nu utilizau deloc mobilele. Peste 3 zile de investigaţii, la cei care utilizau frecvent mobilul s-au stabilit dereglări ale funcţiei creierului.

• La nordul Italiei, o adolescentă de 14 ani a fost spitalizată cu acuze de inflamaţie severă a tendoanelor. Cauza maladiei - abuzul de SMS-uri. Zilnic, fetiţa expedia prietenilor peste 100 de comunicări prin telefonul mobil.

• Savanţii unguri consideră, în urma efectuării studiului vizavi de impactul telefoniei mobile asupra omului, că bărbaţilor nu li se recomandă să poarte mobilele în buzunar. În opinia specialiştilor, este posibilă influenţa negativă a radiaţiei de la telefoane asupra funcţiei glandelor sexuale masculine.

• În fiecare an sute de oameni în lume decedează în urma loviturilor de fulger. Asociaţia ecologică naţională a Italiei a elaborat regulile ,,de aur" ale comportamentului în timpul furtunilor. În capul listei acestor recomandări se află interdicţia de utilizare a mobilelor în timpul furtunilor, deoarece aparatele pot   „atrage " fulgerul.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment