Evitaţi consumul de grasimi pe timpul verii. Lipidele asigura producerea de caldura si durata digestiei va fi mult mai mare prin consumul acestor produse. In timpul mesei mesteca de mai multe ori pentru ca digestia sa aiba loc mult mai usor.

Mâncaţi de mai multe ori in timpul zilei, dar câte putin. Nu doua mese pe zi care sa acopere alte 5 mese scurte. Evitaţi consumul de aceleasi alimente. Aveţi nevoie de vitamine pentru ca organismul să castige lupta cu caldura.

Beţi cât mai multe lichide, de preferat 2-3 litri de apă zilnic. Nu plecaţi din casă fara sa aveţi o sticla cu apa.

Fiţi atenţi cand faceţi cumparaturi. Din cauza caldurii, alimentele se altereaza rapid. Verificaţi termenul de garantie, priviţi unde a fost pastrat si gandiţi-vă de doua ori inainte de a cumpara prajituri sau preparate care sunt mai predispuse alterarii.

Alegeţi alimentele care se digera mult mai usor, cum ar fi legumele si fructele. Acestea previn si posbila deshidratare. Consumaţi mai multe produse crude dar nu le neglijaţi pe cele preparate pentru a evita eventualele probleme digestive.

Cand vă treziţi dimineata beţi pe stomacul gol suc natural de lamai si protocale.

Tineţi o cura de vitamina A si de caise. Acestea vă protejeaza mucoasa intestinala si vitamina A, şi vă fereste de efectele expunerii indelungate la soare.

O alta cura recomandata este cea pe baza de drojdie de bere. Este o sursa de zinc, mangeziu, fosfor, fier si stimuleaza functiile neuromusculare.

Aveţi nevoie de multe vitamine. Ca exemplu poate fi data vitamina C. De unde putem lua acesta vitamina? Alimente ale verii care au vitamina C sunt: coacazele, pepenele galben, lamaia, patrunjelul.

Faceţi miscare. Dimineata sau seara pe racoare. Iesirile din mijlocul zilei nu sunt recomandate. In cazul unui efort fizic prelungit beţi lichide imediat dupa terminarea acestuia. Nu este recomandat consumul exces de lichide inainte de a depune efort.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment