Trebuie să avem grijă de spate mereu, chiar și atunci când facem curățenie sau lucrăm la calculator. Pentru a mai lua din presiunea de pe spate, specialiștii au întocmit un set de reguli simple, de care ar trebui să ținem cont în fiecare zi.
Sfaturi pentru a preveni durerile de spate
Când stăm în picioare și călcăm rufe sau împachetăm diverse lucruri, e ideal să ținem un picior pe un suport. Nu trebuie să stăm în aceeași poziție prea mult timp: întinderea, ridicarea de pe scaun sau câțiva pași sunt suficienți.

Când stăm pe scaun, trebuie să avem genunchii îndoiți la 90 de grade, un pic mai sus decât sunt șoldurile. Talpa piciorului trebuie să stea lejer pe parchet, iar dacă nu ajunge, putem pune ceva dedesubt.

Scaunul de la birou trebuie să fie unul care să ofere suport pentru spate, să fie ajustabil, pe roți, cu mânere.

Aspiratorul poate fi un dușman al spatelui dacă îl folosim mai mult de zece minute. Și cei care conduc pe distanțe lungi trebuie să acorde atenție spatelui. Opririle frecvente sunt recomandate, precum și folosirea unor pernuțe în partea de jos a spatelui, atunci când suntem la volan. De ajutor poate fi și un suport de cauciuc, menit a amortiza o parte dintre vibrații.

Când dormim trebuie să avem o pernă care să permită păstrarea coloanei vertebrale la același nivel cu capul.

În plus, specialiștii spun să nu uităm de protecția gâtului, care trebuie să stea întins și să nu fie forțat în mișcări bruște.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment