Alimentația corectă
Mulți specialiști recomandă adoptarea dietei mediteranene. În așa mod, puteți să vă asigurați cu nutrienții de bază necesari, acizii grași Omega 3. Printre produsele alimentare care fac parte din acest regim se numără: uleiul de măsline, brânzeturile, peștele, pastele făinoase obținute din grâu dur, roșiile, verdețurile.

Multă mișcare
Doar 30 de minute pe zi, de 3 ori pe săptămână, dacă faceți exerciții fizice de o intensitate moderată, sunt îndeajuns pentru o bună funcționare a sistemului cardiovascular.

Reducerea stresului
La finele zilei de muncă, luați-vă o pauză de 15 minute pentru a face o scurtă recapitulare a tot ce ați făcut și să respirați adânc. Veți fi mai calmi și mai puțin tensionați psihic.

Zâmbiți, vă rog
Zâmbiți și râdeți ori de câte ori aveți ocazia. Când simțiți că tensiunea se acumulează, opriți-vă din tot ce faceți și zâmbiți. Vă veți simți eliberat de toate grijile. Veți căpăta o stare de spirit bună și veți fi mai încrezători în forțele proprii.

Apa elimină toxinele
Beți apă. Ea menține organismul hidratat și vă ajută să eliminați toxinele. În locul băuturilor acidulate, alegeți un pahar cu apă, în care aruncați 2 cuburi de gheață, zeamă de la o lămâie și câteva frunze proaspete de mentă.

Un somn suficient
Dormiți bine. 8 ore de somn liniștitor sunt ideale pentru sănătate. Specialiștii spun că timpul necesar pentru odihnă constă în 6 - 8 ore zilnic.

Fiți pozitivi
Fiți mai sociali. Relațiile sănătoase, de sprijin, cu familia și prietenii apropiați, vă pot reduce anxietatea și vă pot oferi o imagine pozitivă asupra vieții. Oamenii cu mulți prieteni sunt mai sănătoși, deoarece sunt mai relaxați, în așa mod micșorându-se riscul producerii de boli cardiovasculare sau ale sistemului nervos.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment