În ziua de azi, când petrecem mai mult de opt ore pe zi în fața calculatorului, este normal ca ochii să manifeste semne de suprasolicitare și oboseală, iar acuitatea vizuală să aibă de suferit. Pentru a dobândi un maximum de acuitate vizuală, mușchii ochilor trebuie menținuți într-un tonus bun. Mai jos sunt câteva exerciții simple, care vă pot fi de un real folos pentru îndepărtarea senzației de disconfort a ochilor, dar și pentru prevenirea degradării vederii.
Exerciții simple pentru a relaxa ochii
Pentru câteva clipe, lăsați-vă palmele întinse, să vă cuprindă întreaga față. În dreptul ochilor, palmele se apăsa ferm, însă nu dur, în așa mod încât să puteți deschide ochii în interiorul palmelor. În același timp, evitați să lăsați lumina să răzbată înăuntru.

Cu ajutorul celor 2 degete mari se apasă simultan, ușor apăsat, preț de 20 secunde, cele 2 puncte. Acest exercițiu are un rol important în calmarea senzației de zbatere a pleoapelor și de calmare a ochilor.

Ajutându-vă de degetele arătătoare, apăsați ferm punctele situate deasupra sprâncenelor, undeva la jumătatea acestora și continuați apăsarea pentru maximum 30 de secunde.

Ridicați privirea în sus, apoi coborâți-o. Repetați acest exercițiu de 10 ori. Priviți ulterior la nivelul ochilor, mutați privirea în partea stângă și încheiați exercițiul privind spre dreapta. Puteți repeta mișcările de 4-5 ori. În final, efectuați și un exercițiu de rotire a ochilor urmând sensul limbilor de ceas și viceversa.

Ajutându-vă de buricele degetelor și pornind de la baza nasului spre vârf, efectuați mișcări de tragere în jos de-a lungul marginilor laterale ale nasului. Ridicați apoi cu vârful degetelor mijlocul parții superioare a pomeților apăsând ușor timp de jumătate de minut.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment