Robinetele și chiuveta de la bucătărie sunt focare de microbi chiar dacă sunt spălate zilnic cu apă. Pentru a fi siguri că nu vă îmbolnăviți, specialiștii recomandă spălarea frecventă a acestora cu clor.

Buretele de la bucătărie
Acesta trebuie schimbat în fiecare săptămână. Acesta poate avea peste 134.000 de bacterii pe 2 cm pătrați. Uneori, bureții de bucătărie sunt se păstrează mai mult timp decât trebuie, permițând bacteriilor să se înmulțească. Contaminarea se face dacă tăiați carnea crudă, o spălați, după care o puneți într-un alt vas pe care îl spălați cu același burete. Pe el se pot afla Salmonela, care cauzează toxiinfecții și Campylobacter, care poate provoca diaree și dureri abdominale. Recomandarea este să înlocuiți buretele în fiece săptămână sau să-l puneți în clor timp de 15 minute pentru curățire.

Chiuveta din bucătărie
Chiuveta se curăță cu apă și clor. Multe persoane pun adeseori alimentele în chiuvetă pentru a le spăla sau pentru a le tăia. Din această cauză aici se găsesc peste 500.000 de bacterii pe 2 cm pătrați. Specialiștii afirmă că detergentul de vase nu ucide bacteriile. Este bine să utilizați un amestec de clor și apă pe care să-l lăsați pe suprafața chiuvetei timp de 10 minute.

Robinetele
Robinetele trebuie periodic curățate. Cele de la bucătărie au peste 13.000 de bacterii pe 2 cm pătrați, iar cele din baie, mai mult de 6.000 pe aceeași suprafață. Folosiți un dezinfectant de fiecare dată când spălați robinetele. Faceți acest lucru o dată pe zi în bucătărie și cel puțin o dată pe săptămână în baie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment