Cartile de medicina alternativa recomanda pentru inlaturarea calculilor urmatoarele proceduri:
- Dupa ce beti ulei proaspat (de masline sau de floarea-soarelui), vezicula biliara se contracta continuu pentru a "arunca" bila si pentru a digera uleiul. in felul acesta, continutul veziculei este fortat sa iasa pe canalul coledoc si sa se verse in duoden.
- Se aplica in zona ficatului, din 15 in 15 minute, timp de doua ore, un prosop inmuiat in ceai de musetel, cat mai fierbinte. Apoi, tot in zona ficatului, din ora in ora, timp de doua ore, se tine cate o mamaliga invelita intr-un prosop. Aceasta incalzire dilata canalul coledoc, ceea ce permite eliminarea calculilor (a celor de dimensiunile de pana la 20 mm) din vezicula biliara, fara taiere, ci doar prin dilatare!
Eliminarea "pietrelor" fara operatie
Atentie!
- Este interzisa folosirea unor asemenea surse de caldura: caramizi incalzite, sticle cu apa fierbinte, perna electrica etc., deoarece caldura emanata de aceste surse distruge celula hepatica!
- Pentru a reusi, tratamentul va fi eficient numai daca indicatiile se vor respecta intocmai, fiind interzisa inlocuirea produselor recomandate sau schimbarea perioadelor de timp indicate.

Aveti nevoie de:
- 300 ml ulei de floarea-soarelui sau de masline se incalzesc la baia de aburi. Uleiul incalzit se va bea pe nerasuflate, cu pauze de 15 minute, in doze de cate 100 ml.
- 6 lamai proaspete, care se storc, iar zeama rezultata se bea in trei reprize, dupa fiecare repriza de ulei.
- 2 kg de malai, din care se face cate o mamaliga pentru fiecare ora.
- 100 g de musetel, din care se face infuzie cu un litru de apa; se foloseste pentru a uda prosopul ce se aplica pe toata zona - bila, ficat (de la ombilic la coloana vertebrala).

Program:
- Ora 8.00: Se mananca o felie de paine prajita cu branza de vaci.
- Orele 10.00-12.00: Se aplica pe zona bila-ficat, din 15 in 15 minute, timp de doua ore, un prosop inmuiat in ceai de musetel, cat mai fierbinte.
- Ora 12.10: Se mananca o farfurie de gris cu lapte fierbinte.
- Ora 12.15: Se pune pe ficat prima mamaliga fierbinte, invelita intr-un prosop, evitandu-se contactul cu pielea.
- Ora 12.30: Se bea o ceasca cu 100 ml ulei incalzit la 37 grade. Pentru a putea fi inghitita intreaga cantitate, uleiul se va bea pe nerasuflate. Apoi, se bea imediat zeama de lamaie (obligatoriu, de la cel putin o lamaie).
- Ora 12.45: Se ia a doua ceasca (cu 100 ml ulei), urmata de zeama de lamaie.
- Ora 13.00: Se bea a treia ceasca (cu 100 ml ulei), urmata de zeama de lamaie.
- Ora 13.15: Se pune pe ficat pentru o ora a doua mamaliga fierbinte, invelita in prosop. Pentru eliminarea usoara si rapida a calculilor, se sta la pat, cu partea dreapta acoperita (evitandu-se astfel racirea organului).
- 17.00: Obligatoriu, se bea o ceasca de cafea.
A doua zi:
- Se bea lapte si ceai de musetel pentru a neutraliza excesul de bila.
- Se elimina calculii verzi de consistenta solida.

Observatie importanta:
Acest tratament se poate repeta dupa circa trei ani, in caz ca apar dureri in partea dreapta. Aceste dureri de ficat semnaleaza existenta calculilor (chiar daca nu se« constata rezulta la raze, calculii fiind de colesterol - nu sunt identificati de razele X decat daca contin calciu) si de aceea trebuie eliminate prin aceasta metoda.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment