Este o boală foarte răspândită, care poate să apară atât la copii, cât şi la adulţi. Ea e provocată de un virus care, după multiplicare, se poate răspândi pe calea sângelui în diferite organe. Infecţia cu herpes variază de la forme moderate (o infecţie la ochi sau la buze) la forme grave.

Apariţia herpesuiui poate da o stare de indispoziţie generală, somnolenţă sau insomnie, dureri de cap, nervozitate, scăderea poftei de mâncare, greţuri, frisoane, creşterea temperaturii sau dureri în muşchii coloanei vertebrale, ce se accentuează la extensia capului, dar toate aceste simptome dispar în 3-5 zile de la debut.
Herpesul tratat naturist
Vindecarea se face în 11-12 zile, dar după vindecare virusul rămâne în organism şi poate recidiva. Dacă organismul este slăbit din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare (mai ales cu carne grasă sau salam), a unui efort fizic, a stresului, a unor expuneri succesive la soare sau din alte cauze, atunci herpesul reapare.

Reapariţia frecventă a unui herpes pe buze indică de fapt şi o lipsă de fier în organism, lipsă ce slăbeşte sistemul imunitar.

Recomandări in cazul apariţiei herpesului:
  • Repaus fizic de 1 -2 zile, mai ales la cei cu imunitate scăzută, la cei aflaţi în convalescenţă după alte boli, la cei bolnavi sau la copii.
  • Alimentaţia va fi formată din cât mai multe legume şi fructe proaspete.
  • Fumatul este exclus pe toată durata puseului eruptiv.
  • Se beau infuzii din plante medicinale (urzică, pătlagină etc). Infuziile se fac cu o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi, înghiţitură cu înghiţitură. Se mai recomandă infuzii de amestecuri de plante, două căni pe zi: rădăcină de stejar, muşeţel, salvie şi sulfină în părţi egale sau urzică, rozmarin, pătlagină şi fumărică în părţi egale.
  • Tinctură de gălbenele, 20 picături, de trei ori pe zi. Se unge locul de apariţie a herpesului cu alifie de gălbenele, alifie de roiniţă, alifie de propolis sau ulei de sovârf.
  • Se pun comprese şi tamponări cu decoct de brusture sau infuzie de muşeţel. Se mai recomandă comprese cu argilă rece.
  • In cazul herpesului localizat la buze, se poate unge locul afectat cu albuş de ou bătut spumă (de la trei până la şapte ori pe zi).
  • În cazul herpesului genital se fac spălaturi cu frunze de nuc sau cu pelin şi tamponări de mai multe ori pe zi cu suc de lămâie sau oţet de mere şi miere.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment