Miastenia (miopatia) se înregistrează în cazul bolilor ereditare, cum este distrofia musculară, dereglările psihice, scleroza diseminată sau poliomielita, dereglările capacităţii de producere a energiei în mitocondrii (staţiile energetice mici din interiorul celulei) şi într-un şir de alte boli.

Întrucât există mai multe cauze ale miasteniei şi unele dintre ele sunt destul de serioase, dacă depistaţi dereglări funcţionale ale muşchiului sau ale unui grup de muşchi, adresaţi-vă medicului. Dacă examenul medical nu va stabili cauza dereglării, este posibil să vă ajute vitaminele şi substanţele minerale.

După cum a fost demonstrat, vitamina B2 (riboflavina) atenuează simptomele miasteniei cauzate de producerea insuficientă a energiei în interiorul celulelor. Administraţi zilnic 50 mg de riboflavina şi 50 mg de vitamine B-complex.

Combinaţia vitaminei C cu vitamina K vă poate ajuta în cazul miasteniei cauzate de producerea insuficientă a energiei în interiorul celulelor. Administraţi 2 g (jumătate de linguriţă) de vitamina C (sub formă de pulbere cristalică) şi 20 mg de vitamina K de două ori pe zi.

Insuficienţa carnitinei poate provoca dereglarea funcţiilor mitocondriilor, reducând capacitatea lor de descompunere a componenţilor grăsimilor şi de producere a energiei. În cazul unui asemenea deficit, de obicei se înregistrează un nivel crescut de grăsimi în muşchi şi de trigliceride în sânge. Administraţi 250-500 mg de L-carnitină de două-trei ori pe zi.

În cazul persoanelor cu sensibilitate crescută la gluten (o proteină a grâului), apare miastenia.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment