Ca orice maladie, gripa poate fi prevenită prin spălarea corectă și cât mai frecventă a mâinilor. În plus, se recomandă evitarea atingerii feței cu mâinile. Deoarece virusul gripal se transmite prin particule mici de aerosoli, derivate din secrețiile respiratorii, generate în timpul strănutului, tusei și vorbitului, este de preferat să evitați persoanele care sunt bolnave.

Dacă sunteți purtătorii de virusuri, evitați contactul cu membrii familiei. Când tușiți, strănutați sau suflați nasul, folosiți un șervețel de unică folosință pe care trebuie să-l aruncați imediat după utilizare. În plus, se mai recomandă gargara cu apă sărată, de 2 - 3 ori pe zi sau de fiecare dată când suflați nasul, să vă curățați nările cu bețișoare de urechi înmuiate în apă călduță sărată.
Prevenirea apariției și răspândirii gripei
Importantă în întărirea sistemului imunitar o are și alimentația. Produsele bogate în vitamina C, suplimentele cu vitamina C și zinc sunt benefice în lupta împotriva gripei. Hidratarea este și ea importantă. Lichidele calde duc virusurile din zona gâtului către stomac unde sunt anihilați de sucul gastric.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment