Sinuzita reprezintă o inflamație (acută sau cronică) a unuia sau a tuturor sinusurilor oaselor feței, cel mai adesea ca o urmare a neglijării unor afecțiuni de vecinătate (ale aparatului respirator sau bucal) sau a unor boli contagioase (gripă, scarlatină, rujeolă) determinate de infecția cu germeni microbieni de tipul stafilococului, streptococului sau pneumococului.

Măsuri importante în prevenirea sinuzitei sunt evitarea schimbărilor bruște de temperatură, a fumului de țigară sau a spațiilor închise și tratarea infecțiilor colaterale. Sinuzita se manifestă prin durere intensă la nivelul sinusului afectat sau al dinților și maxilarelor, secreție nazală purulentă și abundentă, respirație îngreunată, tumefacția pleoapelor superioare, stare generală alterată sau febră. Sunt doar unele din simptomele care ar putea confirma sinuzita. Odată apărută, maladia necesită un tratament pe o perioadă îndelungată. Mai jos puteți găsi câteva măsuri utile în tratarea sinuzitei.
Sinuzita, recomandari, prevenire
Regim alimentar bogat în lichide
Un rol important îl are creșterea imunității. Pentru aceasta puteți folosi plante medicinale, sub formă de infuzii. Iată un amestec cu efecte maxime: soc - 20g, tei - 10g, salcie - 5g, potbal - 20g. Beți 2 - 3 căni pe zi îndulcite cu miere.

Acupunctura
Acupunctura se poate face atât în perioada acută a gripei, cât și în perioada următoare. Starea de sănătate se îmbunătățește după primele ședințe. Efectele asupra aparatului respirator sunt de creștere a capacității vitale.

Masaj
Masajul se indică în special la cei cu boli cronice pulmonare, cum ar fi astmaticii și cei cu bronhopneumonie cronică. Cu ajutorul masajului, se mărește tonusul vaselor periferice, crește viteza de circulație a sângelui.

Reflexoterapia
Punctele maximale de durere vor fi tratate cu prudență, deoarece în afecțiunile acute respiratorii se poate întâmpla să apară efecte contrarii celor urmărite.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment