Dacă transpirația excesivă creează disconfort, lipsa totală a transpirației nu este deloc un motiv de bucurie, fiindcă poate pune viața în pericol.

Anhidroza, boala care definește absența transpirației, este foarte periculoasă, fiindcă organismul nu mai are capacitatea de a-și menține temperatura constantă. Persoanele cu anhidroză nu tolerează căldura și sunt foarte expuse insolației.
Anhidroza, dereglare de transpirație
Amețeala, senzația de slăbiciune, crampele musculare, palpitațiile sunt simptome ale anhidrozei, iar ele pot merge până la halucinații și chiar comă în cazurile severe.

Această afecțiune este adesea consecința diabetului, hipotiroidiei, tulburărilor nervoase (cu afectarea hipotalamusului), dar și a unor medicamente. Deshidratarea excesivă este o altă cauză a absenței transpirației.

Dacă anhidroza este localizată, ea nu creează probleme grave de sănătate. Cauzele de apariție sunt infecțiile și traumatismele glandelor sudoripare.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment