Degradarea dinţilor reprezintă atât distrugerea stratului de smalţ de la suprafaţă, cât şi a stratului mai profund - dentina. Învaţă cum să îţi protejezi dantura fără prea multă bătaie de cap.

1. Spală-te pe dinţi de cel puţin 2 ori pe zi cu o pastă de dinţi ce conţine fluor. În mod corect, ar trebui să te speli pe dinţi după fiecare masă, iar înainte de culcare - obligatoriu.

2. Foloseşte zilnic aţa dentară sau aparatele de curăţare interdentară - acestea ajung şi în locurile unde periuţa de dinţi nu are acces.
Cum sa previi degradarea dintilor
3. Alimentează-te sănătos şi elimină din meniul zilnic gustările - pe cât posibil. Ştii doar că chips-urile, dulciurile în exces sau sucurile carbogazoase nu îţi fac bine; deci retrage-le dreptul de a te mai ispiti. Dacă totuşi mănânci alimente "lipicioase", spală-te pe dinţi cât de curând poţi.

4. Întreabă-ţi dentistul despre posibilitatea de a lua suplimente de fluor, deoarece acesta îţi întăreşte dinţii.

5. Poţi vorbi cu medicul stomatolog despre noile folii care îţi protejează suprafeţele masticabile împotriva apariţiei cariilor.

6. Bea apă cu fluor. Aceasta le este utilă în special copiilor, pentru a-i proteja de apariţia cariilor.

7. Nu lipsi niciodată de la vizitele regulate în cabinetul dentistului tău. Curăţarea periodică a dinţilor este o operaţiune mult mai facilă, mai ieftină şi mai nedureroasă decât tratarea lor ulterioară.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment