Oamenii care duc un mod de viaţă nesănătos cresc riscul de accident vascular cerebral de două ori faţă de cei care se alimentează corect, nu folosesc alcool, nu fumează şi fac regulat exerciţii fizice.

Medicii nu o dată au afirmat că comportamentul, stilul de viaţă, fumatul, activitatea fizică şi alimentaţia influenţează riscul bolilor de inimă, notează sanatatea.com. Epidemiologii britanici de la Spitalul Oxford John Redkliffa şi Stroke Prevention Research Unit au efectuat un studiu aprofundat al sănătăţii a peste 20 de mii de bărbăţi şi femei cu vârste cuprinse între 40 şi 79 de ani pe o perioadă de 11 ani.
Un stil de viata nesanatos creste riscul de accident vascular cerebral
O atenţie deosebită a fost pusă pe patru indicatori ale stilului de viaţă sănătos: după spusele medicilor, este important ca persoana respectivă să consume moderat alcool, să nu fumeze, să nu ducă un mod de viaţă pasiv şi să primească porţia zilnică de fructe şi legume.

În perioada de examinare au fost depistate 599 de accidente vasculare cerebrale. A fost fixat faptul că, riscul de accident vascular cerebral a fost de 2,3 ori mai mare la participanţii din rândul celora care nu respectau cele patru condiţii pentru menţinerea stării de sănătate.

Mult mai adesea, modul de viaţă greşit afecta starea sănătăţii femeilor decât cel al bărbaţilor. Clinicienii au ajuns la concluzia că modul de viaţă prezice probabilitatea problemelor cardiace.

Conform punctului lor de vedere, rezultatele oferă un stimul suplimentar pentru oameni de a mânca sănătos, de a se obţine de la obiceiurile rele şi de a menţine o formă fizică bună. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment