Daca dormi putin, atunci sunt foarte mari sansele sa te ingrasi. Rata metabolismului este mult mai scazuta, asa ca alimentele pe care le consumi vor deveni mult mai usor depozite de grasime. Mai mult, digestia nu se va realiza normal, asa ca pot aparea probleme de sanatate si din acest motiv. Unele persoane sustin ca, din contra, lipsa somnului slabeste.

Acest lucru este adevarat numai in cazul in care nu prea mai mananci. De cele mai multe ori atunci cand suntem stresate, avem deadline-uri fixe, cafeaua devine cel mai bun prieten al nostru, iar mancarea ramane neatinsa in frigider. Iata un pericol dublu pentru sanatatea noastra...
Lipsa somnului si sanatatea
Oboseala
Efectul imediat, dar si pe termen lung al deprivarii de somn este oboseala. Pur si simplu, nu vei mai avea energia necesara pentru a te ocupa de toate activitatile zilnice.

Dificultati de concentrare
Lucrezi mult la un raport, pierzi nopti, iese perfect, dar cand vine vorba sa il sustii, nu reusesti sa te aduni.

Sistemul imunitar este la pamant
Pe termen lung vei afecta sanatatea intregului tau corp.

Daca dormi prea putin risti sa faci si diabet (corpul tau nu poate procesa normal zaharurile).

Depresie, iritabilitate, anxietate.

Imbatranire prematura
Cel mai bun aliat al frumusetii este somnul, pentru ca el ajuta la refacerea celulara. Avem nevoie de repaus pentru ca intregul corp sa se repare.

Problemele enumerate sunt doar cateva dintre cele posibile. În plus, gandeste-te care sunt consecintele acestor probleme si cum iti pot afecta atat viata personala cat si cea profesionala...

Cat trebuie sa dormim?
In medie ne trebuie aproximativ 7-9 ore de somn. Diferente exista de la persoana la persoana, dar tu poti sa iti dai seama mai usor care este intervalul potrivit tie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment