Ochii pot suferi nu numai din cauza ca persoana nu doarme suficient sau sta mult timp in fata calculatorului. Uneori, efectul negativ poate fi de la lentile sau poate fi o reactie alergica la polen sau cosmetice.

Exista mai multe boli care duc la inflamatia ochiului.Acordati atentie listei de mai jos, posibil veti gasi o explicatie de ce ochii sunt rosii. Dar tineti minte, sa identifice cu exactitate sursa si tratamentul poate doar oftalmologul.

Cauze si maladii:

1. Glaucom. Un timpul unui atac acut al acestei maladii creste brusc tensiunea intraoculara. De obicei, aceasta conditie provoaca inrosirea unui singur ochi. In acest caz, este insotita de durere si acuitate vizuala redusa.
Ochi roșii - cauze
2. Astigmatism. La o suprasolicitare vizuala se pot inrosi ochii, astfel de cauze pot fi eliminate, avand grija sa nu incordati ochii.

3. Astenopie. Oboseala ochilor. Apare cand exista o sarcina excesiva asupra ochilor.

4. Conjunctivita acuta. In acest caz este o inflamatie acuta a mucoasei ochilor din cauza patrunderii bacteriilor si virusilor.

5. Conjunctivita cronica. Este o consecinta a tratamentului incorect a conjunctivitei acute. Se face simtita prin acutizari periodice.

Alte cauze ale inrosirii ochilor.
- Reatie la lentile de contact. Ea poate fi cauzata de selectarea necorespunzatoare a lentilelor sau sunt defecte.
- Patrunderea unui corp strain.
- Aflarea indelungata intr-o camera cu aer conditionat.
- Lucrul permanent la computer.

In ultimele trei cazuri, inrosirea ochilor este din acelas motiv - lichid lacrimal insuficient.

Medicamente: picaturi oftalmice pentru ingustarea vaselor sangvine ale ochiului, lacrimi artificiale, alcool polivinilic, hipromelloza.

Mijloace populare: comprese pentru ochi cu felii de cartofi, gheata, infasurate intr-un tifon.

Gimnastica pentru ochi. Se foloseste in cazul cand persoana petrece mult timp la calculator.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment