Produsele alimentare, lenea şi neglijenţa duc la carii, modificări de culoare ale dinţilor, boli şi chiar pierderea lor. Unii nu se perie măcar o dată pe zi, nemaivorbind de câteva ori.

Menţinerea igienei orale nu numai că vă va asigura dinţi albi şi sclipitori, dar, de asemenea, vă va feri de multe boli. Nu contează ce pastă de dinţi folosiţi, contează s-o utilizaţi cu regularitate, spălându-vă o dată - de două ori dinţii zilnic. Clătiţi gura de câte ori aveţi ocazia, acest procedeu ducând la prevenirea cariilor dentare.
Menţinerea igienei orale
Alţi factori care nu sunt benefici sunt băuturile. Fierbinţi sau reci, ele pot duce la modificări de culoare. Cafeaua, vinul, carbogazoasele duc la pătarea dinţilor. În scopul de a preveni acest lucru, trebuie să limitaţi consumul acestor băuturi.

Fumatul este un alt factor nesănătos pentru dinţi. Acesta duce la apariţia cariilor dentare, modificări de culoare şi pete pe smalţul dentar. Dacă sunteţi unul din fumătorii care nu poate renunţa la fumat, atunci trebuie să vorbiţi cu medicul dentist despre un regim specific, care vă va ajuta la prevenirea cariilor dentare şi la pierderea smalţului dentar.

În acest mod, igiena dentară corectă poate fi menţinută prin perierea şi curăţarea periodică. De asemenea, trebuie să eviţi obiceiurile dăunătoare. Schimbarea periuţei şi pastei de dinţi vă va ajuta să menţineţi dinţii sănătoşi. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment