Deşi există o mulţime de speculaţii despre posibilele cauze ale mătreţii, mătreaţa este una dintre cele mai frecvente probleme ale scalpului, care afectează mai mult de 60% de oameni din întreaga lume, la un anumit moment din viaţă. Pentru un tratament eficient al mătreţii, este imporant să se identifice cauza producerii ei.

Dermatita seboreică
Dermatita seboreică este una dintre cele mai des întâlnite cauze ale mătreţii şi este caracterizată prin fulgi, solzi, precum şi prin abundenţa de grăsimi pe piele.
Mătreața - 5 dintre cele mai frecvente cauze
Psoriazis
Psoriazisul este considerat a fi o altă cauză a mătreţii şi o cauză pentru care pielea devine uscată.

Uscăciunea
Pielea uscată este o altă cauză majoră a mătreţii, care poate fi agravată de excesul de uscătoare. Climatul uscat şi condiţiile de iarnă pot, de asemenea, agrava şi cauza uscăciunea pielii care va duce la apariţia mătreţii.

Infecţii fungice
Infecţiile fungice, de obicei, fac pielea mai grasă decât în mod normal. Mătreaţa cauzată de o infecţie fungică este adesea uşor de tratat prin creme speciale anti-ciuperci.

Alte cauze
Sunt multe alte cauze care ar provoca apariţia mătreţii, inclusiv stresul, folosirea unor produse ce aparţin unei persoane ce suferă de mătreaţă (deşi acest lucru nu a fost dovedit în mod concludent), igiena nesatisfăcătoare, utilizarea insuficientă a şamponului sau balsamului, în dependenţă de tipul de păr şi de piele.

În concluzie, cunoscând cauza ce provoacă mătreaţa, putem uşor scăpa de ea.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment