Fiecare dintre noi sforăie ocazional. Chiar şi un copil poate să sforăie. Este normal. Dar atunci când sforăitul crează zgomot puternic şi afectează somnul partenerului, este deja considerat ca fiind o boală. Există mai multe cauze care sunt în spatele sforăitului.

Numărul unu al sforăitului este ereditatea. Dacă aveţi faringe îngust, nasul închis, polipi nazali, este mult probabil că sforăitul nu vă va ocoli. Pe măsură ce îmbătrâniţi, gâtul devine tot mai îngust şi muşchiul din această regiune işi pierde mult din elasticitate. Acesta este un alt motiv al sforăitului. Bărbaţii sunt mai predispuşi la sforăit, deoarece porţiunea prin care trece aerul este mai îngustă.

Unele cauze sunt astmul, alergiile sau răceala, în care trecerea aerului devine blocată şi inhalarea aerului devine dificilă, astfel formânduse sforăitul.
Remedii și cauze ale sforăitului
O altă cauză a sforăitului este obezitatea. Ţesuturile grase şi musculare contribuie la formarea sforăitului. Fumatul excesiv, consumul de alcool sau unele medicamente cresc relaxarea musculară, ce duce la apariţia sforăitului. Postura greşită în timpul somnului, de asemenea, cauzează sforăitul.

Dacă încercaţi, puteţi vindeca propriul sforăit. Cel mai important lucru pentru a vindeca sforăitul este să slăbiţi cu câteva kilograme. Greutatea mică a corpului duce la reducerea sforăitului.

Dormiţi pe o parte. În pat folosiţi o pernă care vă ridică puţin capul de la pat. Această postură vă va ajuta să respiraţi mai uşor.

Evitaţi consumul de produse lactate grase sau produse grasoase, deoarece acestea duc la formarea unui mucus, ce fovorizează sforăitul. În pat evitaţi ceaiul, cafeaua sau alcoolul. Acestea, de asemenea, măresc sforăitul.

Dacă aveţi un obicei de a consuma pastile pentru somn, e de dorit să le evitaţi. Somniferele relaxează muşchiul şi cresc şansele de sforăit. Nasul înfundat sau orice obstacol în calea aerului va duce la formarea sforăitului. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment