Stresul ocupă al doilea loc în topul maladiilor profesionale de care suferă europenii. De cele mai multe ori, pacienții care invocă stresul ca factor principal pot suferi de afecțiuni mult mai grave. În tratarea stresului se recomandă fitnessul emoțional. Cu ajutorul acestei metode, se poate obține un control asupra emoțiilor negative pe termen lung.

Persoanele care suferă de stres, trebuie să învețe să se gândească la momente a căror retrăire le induce o stare de bine. Tratamentul stresului este simplu, însă puțini îl termină. Mulți nu conștientizează că problema constă în gestionarea stresului și nu în controlul acestuia. Fitnessul emoțional mai poate preveni și trata anxietatea, depresia, furia sau atacurile de panică.
Simptomele stresului pot ascunde diverse tulburari
Simptomele asociate adeseori stresului pot ascunde alte tulburări (atacuri de panică, anxietate, oboseală sau cefalee). Un bolnav stresat care solicită ajutorul unui psihoterapeut poate să-și amelioreze starea în 10 până la 20 de ședințe. Psihanaliza este o modalitate de tratare a stresului, ședințele de acest gen având o durată de peste un an de zile.

Activități care reduc neliniștea
  • Ascultatul muzicii relaxează și induce o stare de bine;
  • Râsul, deoarece este însoțit de eliberarea de endorfine (hormonii fericirii) în organism;
  • Activitățile fizice ajută;
  • Masajul, ajută scăpați de tensiunea acumulată în zona cefei;
  • Specialiștii recomandă evitarea stimulentelor (cafea, țigări), care dau o stare de neliniște.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment