Dishidroza sau eczema dishidrotică este o afecțiune a pielii care se manifestă prin apariția unor vezicule mici, pline cu lichid, în special pe palme și plante. Bășicile care apar în dishidroză se mențin timp de trei - patru săptămâni și provoacă o mâncărime foarte intensă.

După ce s-au uscat, veziculele se sparg și se formează fisuri în tegument care sunt foarte dureroase.
Dishidroza, diagnosticul
Medicul dermatolog va pune disagnosticul de dishidroză pe baza examenului clinic. De obicei, acesta este suficient pentru diagnostic, rareori fiind necesară o biopsie sau un diagnostic diferențial cu o infecție fungică.

În unele cazuri se pot face teste alergologice dacă se bănuiește că o alergie este cauza dishidrozei.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment