De la începutul anilor 1960, industria piscicolă furnizează cea mai mare parte a cantităţii de peşte pe care o consumăm, majoritatea fiind însă chiftele de peşte, preparate gata făcute pentru supermarket şi peşte la conservă.
Pestele și molustele, apreciate pentru conținutul de proteine și minerale
Din păcate, se pare că multe gospodine evită peştele, neştiind exact cum să îl prepare şi cât durează până este gata. Peştele proaspăt este foarte perisabil (mai ales peştele gras), însă acest lucru nu reprezintă un impediment pentru a nu-l consuma în fiecare zi.

Peştele rămâne o sursă excepţională de proteine şi minerale, iar peştele marin este foarte valoros, datorită conţinutului său de iod.

Vitaminele B se găsesc în toate tipurile de peşte. Peştele gras este o sursă importantă de vitaminele A, D şi E, dar şi de acizi graşi esenţiali omega 3.

Peştele se poate prepara la cuptor, la abur, la grătar sau la tigaie, în puţin ulei. Aceste metode sunt ideale, deoarece minimizează pierderea substanţelor nutritive. Aveţi grijă cu peştele procesat, deoarece poate conţine aditivi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment