Nuca reprezintă un ingredient excelent atât pentru prăjituri, cozonaci, pâine, biscuiți, ciocolată sau înghețată, dar și pentru mâncăruri rafinate. Fie ca folosești miez de nucă întreg, zdrobit sau măcinat, proaspăt sau prăjit, acesta conferă o aromă specială preparatelor tale.

În plus, nucile sunt foarte bogate în acizi grași omega-3 și contribuie la scăderea colesterolului. De asemenea, un consum moderat de miez de nucă reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.
Nuca, un ingredient excelent
Există o serie de efecte pozitive pe care o dietă în care nucile sunt prezente le poate avea asupra organismului nostru: ele contribuie la îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare, dar și la întărirea sistemului imunitar.

Consumul de nuci este recomandat persoanelor care suferă de astm (datorită proprietăților lor anti-inflamatorii), reumatism, dar și de anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele și psoriazisul.

Mai mult decât atât, nuca este o sursă importantă de fibre, proteine, grăsimi, antioxidanți, minerale și vitamine, constituind o gustare excelentă. Având în vedere faptul că sunt foarte calorice, nu se recomandă ca nucile sa fie consumate în cantități mari și nici ca supliment la regimul alimentar zilnic. În schimb, pot înlocui cu succes alimente bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea și brânza.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment