Întrebuinţarea strugurilor în producţia de stafide şi vin era foarte răspândită în vechime. Vitis vinifero este specia care se află la baza majorităţii reţetelor moderne din struguri. A fost adusă în Lumea Nouă de Columb, în 1492, apoi de spanioli şi portughezi, care au ajuns în America de Nord şi în cea de Sud. SUA este acum a doua cea mai mare producătoare de struguri şi stafide din lume.

Strugurii sunt unici în nutriţie, pentru că întăresc, curăţă şi regenerează organismul, fiind ideali pentru convalescenţă şi utili pentru anemie, oboseală şi afecţiuni precum artrita, guta şi reumatismul.

Beneficiile lor în nutriţie au fost confirmate de Mahatma Gandhi, care obişnuia să bea suc de struguri în timpul posturilor sale lungi, fapt care a încurajat introducerea regimurilor alimentare doar cu struguri pentru o gamă largă de afecţiuni, cum ar fi cele cutanate, ale sistemului urinar, artritei şi gutei. O cură de două zile de struguri la fiecare zece zile este recomandată celor care doresc să piardă în greutate.

Mulţi naturişti sunt de părere că strugurii trebuie consumaţi separat, nu la masă, deoarece fermentează rapid în stomac. De asemenea, se recomandă să mestecaţi struguri în caz de gingivită.

Strugurii conţin un număr uriaş de compuşi aromatici - mai mulţi decât la oricare alte fructe. Cei mai importanţi sunt acidul tanic astringent, flavona, antocianidele roşii, linalolul, geraniolul şi nerolul. Acestea sunt considerate substanţele care oferă strugurilor proprietăţile lor anticancerigene.

Ştiaţi că...
  • Energie / porţie standard - 60kcal;
  • Strugurii sunt bogaţi in compuşi aromatici;
  • Sunt buni pentru convalescenţă, pierdere în greutate, în caz de anemie şi oboseală;
  • Sunt utili pentru prevenirea cancerului;
  • Se recomandă să se consume proaspeţi;
  • Pentru că mulţi struguri sunt stropiţi în timpul cultivării, nu uitaţi să îi spălaţi cu apă călduţă;

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment