Mugurii - nu doar bine cunoscuţii muguri de fasole mung, ci şi alte tipuri de muguri - sunt o sursă minunată de vitamine şi minerale.

Au fost descrişi drept alimentul cel mai pur şi hrănitor posibil. De asemenea, sunt ieftini şi simplu de cultivat. Dacă vă interesează să îi cultivaţi, trebuie să ştiţi că vă aşteaptă o rezervă foarte bogată de substanţe nutritive.

Un studiu a arătat că în muguri se află iniţial numai o cantitate mică de vitamina C, care apoi creşte cu 600% în următoarele zile. 100 g de muguri de fasole oferă necesarul de vitamina C pentru două zile.

Ei se pot planta în orice anotimp din an (dar trebuie să cumpăraţi doar boabe şi seminţe organice). Se pot consuma imediat după recoltă. Mugurii de fasole aduki, mung, soia şi alfalfa, mugurii de
susan şi schinduf, mugurii de orz şi grâu sunt simplu de crescut.

Alegeţi seminţele îndepărtându-le pe cele rele, înmuiaţi-le în apă călduţă timp - de 12 ore, apoi scurgeţi-le. Puneţi-le într-un borcan de gem, acoperiţi-l cu o pânză şi strângeţi capacul cu un elastic.

Depozitaţi borcanul,într-un loc întunecos şi călduţ. Clătiţi seminţele cu apă rece de câteva ori pe zi, apoi uscaţi-le bine. Această rezervă minunată de energie va fi gata în două-şase zile.

Ştiaţi că...
  • Energie / porţie standard - 5kcal;
  • Sunt bogaţi în vitamina C;
  • Sunt excelenţi pentru tratarea şi prevenirea cancerului;
  • Sunt buni pentru orice persoane cu un sistem imunitar deficitar;
  • Sunt benefici pentru toate simptomele oboselii cronice;
  • Trebuie consumaţi proaspeţi şi cruzi; se combina foarte bine cu legumele ţinute la foc mare;
  • Mugurii de fasole pot provoca reacţii alergice persoanelor care suferă de Lupus erythematosus;

Mugurii de fasole sunt alimentul ideal pentru bolnavii de cancer, pentru cei care vor să îşi întărească sistemul imunitar şi pentru situaţiile în care aveţi nevoie de o nutriţie de primă clasă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment