Nu în zadar se spune să masa de dimineaţă este cea mai importantă masă a zilei - un mic dejun sănătos, plin de nutrienţi, este tot ceea ce avem nevoie pentru a ne începe ziua cât mai bine şi mai plini de energie.
Nu sariti peste micul dejun
Însă rutina zilnică, graba, dietele, stresul, lipsa poftei de mâncare dimineaţa ne pun întotdeauna piedici în a ne realiza acest deziderat - o masă sănătoasă la începutul zilei. Ar fi cazul să ne gândim de două ori înainte de a pleca de acasă pe stomacul gol, deoarece dovezile indică faptul că micul-dejun are un aport energetic esenţial în evoluţia zilei care ne aşteaptă în faţă.

Lipsa poftei de mâncare dimineaţa poate avea legătură cu o masă îmbelşugată sau o gustare "sănătoasă", consumate cu o seară înainte. Învioraţi-vă apetitul matinal şi consumaţi mâncăruri mai uşoare seara şi ceva mai devreme decât de obicei.

Dacă un mic dejun consistent însă nu vă surâde, poate că soluţia în cazul dat este un amestec de lapte sau iaurt fără grăsime sau, de ce nu, lapte de soia, combinat cu fructe sau suc de fructe. Pentru un surplus de fibre, puteţi adăuga tărâţe de ovăz sau germeni de grâu.

Aveţi la îndemână reţete sănătoase, care să vă asigure aportul de vitamine, fibre şi proteine şi, mai mult decât orice, vă puteţi pregăti un mic dejun delicios şi pentru serviciu, în cazul în care timpul nu vă permite să mâncaţi acasă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment